Sommarsesongen er i gang

Marte Lien HamreFrå 1. juni driv vi turistinformasjon i Nesasjøhuset.

Marte Lien Hamre er den første av sommarvertane som er i aksjon, seinare kjem det fleire. Turistinformasjonen skal vera open heilt til 31. august. Frå 21. juni alle dagar 10- 18.

Sommarope på 14 stader

SommaropeFjorten museumsavdelingar i Ryfylke har faste opningstider i sommar. Noen berre ein dag eller to, og noen i eit avgrensa tidsrom, men det skulle vera gode høve til å oppleve litt av lokal historie, lokal byggeskikk og til og med lokal mat.

Neverriving

 Me riv never i Sauda og Suldal når bjørka svar.

 Har du lyst til å vera med, kan du melda deg til

 museumshandverkarane våre.

Ambulerande museumsvert

Sveinung Søiland Moen

For å styrke tilbode ved dei avdelingane som ikkje har så stort besøk at det er grunnlag for å halde ope kvar dag, har vi kjøpt ein bil og oppretta ein sesongstilling for ein ambulerande museumsvert. Verten vil reise rundt, sjå til avdelingane, og halde ope ein dag eller to i veka.

Honden og katten og grisen

Honden og katten og grisenPå oppdrag frå Lund kommune gir vi ut emneheftet ”Honden og katten og grisen” som er ei samling songar, småstubbar og regler frå Lund.

Heftet er ein oppfølgar av læreverket ”Bergteken” og det er konservator ved folkemusikkarkivet, Ruth Anne Moen, som har samla og redigert heftet. Alle songar har noter.

Heftet kan kjøpast hos oss eller i Lund kommune for 149 kroner.

© Ryfylkemuseet 2012. Ryfylkemuseet - 4230 Sand - 52 79 29 50  Nettstaden er levert av Norsk Plan as